phpBB2Refugees.com Logo
Not affiliated with or endorsed by the phpBB Group

Register •  Login 

Continue the legacy...

Welcome to all phpBB2 Refugees!Wave Smilie

This site is intended to continue support for the legacy 2.x line of the phpBB2 bulletin board package. If you are a fan of phpBB2, please, by all means register, post, and help us out by offering your suggestions. We are primarily a community and support network. Our secondary goal is to provide a phpBB2 MOD Author and Styles area.

Requesting help, Internet Explorer incompatibility

Goto page Previous  1, 2
 
Search this topic... | Search General Support... | Search Box
Register or Login to Post    Index » General Support  Previous TopicPrint TopicNext Topic
Author Message
Kirbyarm
Board Member



Joined: 08 Feb 2013

Posts: 12



PostPosted: Sat Feb 09, 2013 12:05 am 
Post subject: Table Spacing [SOLVED]

EDIT 3:

Alas, I have now fixed all of the problems myself, which I'm sure some clues on here helped. I had to make several dozen uploads and attempts to get it right, but so far so good. I'm going to try to name the topic to something more general so I don't need to open more topics for different help I may need with hand-transferring my old phpBB2 forum to its new official .com site. Thank you guys so much for even just trying to help!

I'll also show a finished result once it is running as well as I can get it to. Decided to change the theme of the website to more closely match some of our server's themes, primarily the black market style of architecture our server is known for bringing up over the years.

Image link

Yes, it's a bit nifty and twisty, but the result is beautiful I think. icon_smile.gif What do you guys think? I'd really like someone Else's input on the color of the main tables (violet), maybe suggestions on which to keep it attractive but not completely screaming out for the user's attention, as I think this violet is doing. I may try silver or a hand-made metallic surface of some sorts hmm. Ideas! Anyways, I'll keep everyone posted, as I have one new problem. See the navbar? Even in the source there is nothing where those little spaces between the black buttons are, and I have no idea why it is doing that, so if anyone would like to help me with some alternative code that will actually work and not give me broken links (I think messages, and profiles, and one other button leads to a 404 error), I would most certainly be appreciative. I'll post the code to the problem in my next post, but first the code to the solved other problems we were discussing, for reference to other people who come searching for phpBB2 help.

Code:
<div style="margin-bottom:5px">
<table align="center" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="1" align="center">
  <tr>
    <td align="left" valign="bottom"><span class="nav"><a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a></span></td>
   <td align="center" valign="bottom">
   <!-- BEGIN switch_user_logged_in -->
   <span class="gensmall"><a href="{U_MARK_READ}" class="gensmall">{L_MARK_FORUMS_READ}</a></span>
    <!-- END switch_user_logged_in -->
   </td>
    <td align="right" valign="bottom" class="gensmall">{CURRENT_TIME}</td>
  </tr>
</table></div>
<!-- BEGIN catrow -->
<center>
<table class="forumline" align="center" width="100%" cellpadding="1" cellspacing="1">
  <tr>
    <th colspan="2" nowrap="nowrap" width="100%" height="26px">{catrow.CAT_DESC}</th>
   <th nowrap="nowrap" width="47">Topics</th>
   <th nowrap="nowrap" width="41">Posts</th>
   <th nowrap="nowrap" width="150">Last Post</th>
  </tr>
<!-- BEGIN forumrow -->
  <tr>
   <td class="row1" align="center" valign="middle" height="50"><img src="{catrow.forumrow.FORUM_FOLDER_IMG}" width="16" height="16" alt="{catrow.forumrow.L_FORUM_FOLDER_ALT}" title="{catrow.forumrow.L_FORUM_FOLDER_ALT}" /></td>
   <td class="row1" width="97%" height="50"><span class="forumlink"> <a href="{catrow.forumrow.U_VIEWFORUM}" class="forumlink">{catrow.forumrow.FORUM_NAME}</a><br /></span> <span class="genmed">{catrow.forumrow.FORUM_DESC}<br /></span></td>
   <td class="row2" align="center"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.TOPICS}</span></td>
   <td class="row4" align="center"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.POSTS}</span></td>
   <td class="row2" align="center" nowrap="nowrap"> <span class="gensmall">{catrow.forumrow.LAST_POST}</span></td>
  </tr>
<!-- END forumrow -->
</table></center>
<img src="http://illiweb.com/fa/empty.gif" alt="" height="10" width="0">
<!-- END catrow -->
<div style="margin-top:0px">
<table align="left" width="38%" cellpadding="1" cellspacing="1" class="forumline">
  <tr>
  <th nowrap="nowrap" width="100%" height="20px"><img src="templates/subFrenz/images/whosonline.gif"></th>
  </tr>
  <tr>
  <td class="row1" align="left" width="100%"><span class="gensmall">{TOTAL_USERS_ONLINE}<br />{LOGGED_IN_USER_LIST}</span></td>
  </tr>
</table>
</div>
<div style="margin-top:0px">
<table align="right" width="38%" cellpadding="1" cellspacing="1" class="forumline">
  <tr>
  <th nowrap="nowrap" width="100%" height="20px">Statistics</th>
  </tr>
  <tr>
  <td class="row1" align="left" width="100%"><span class="gensmall">{TOTAL_POSTS}<br />{TOTAL_USERS}<br /></span></td>
  </tr>
</table>
</div>
<div style="margin-top:15px">
<table align="center" cellspacing="1" align="center" cellpadding="1">
  <tr>
   <td width="16" align="center"><img src="templates/subFrenz/images/newposts.jpg" alt="{L_NEW_POSTS}"/></td>
   <td><span class="gensmall">{L_NEW_POSTS}</span></td>
   <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</td>
   <td width="16" align="center"><img src="templates/subFrenz/images/nonewposts.jpg" alt="{L_NO_NEW_POSTS}" /></td>
   <td><span class="gensmall">{L_NO_NEW_POSTS}</span></td>
  </tr>
</table>
</div>


Pretty sweet solutions, huh? icon_smile.gif
Back to top
Kirbyarm
Board Member



Joined: 08 Feb 2013

Posts: 12



PostPosted: Sat Feb 09, 2013 7:31 pm 
Post subject: Re: Requesting help, navbar incorrect spacing

So the new problem, the black navbar in the overall_header, in the above screenshot you can see small spaces between the navbar, when selected looks like a single empty space is selected, but there is nothing in the source, or the files when inspected and retried and adjusted ever-so-slightly for different results. Any replacement code to make it work properly would be awesome. Here is the "broken" code:

Haha, you can see Java all over my coding. -.-

Code:
<table width="80%" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center">
   <tr>
      <td class="bodyline"><table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
         <tr>
            <td align="center" width="100%" valign="middle"><span class="maintitle">{SITENAME}</span><br /><span class="gen">{SITE_DESCRIPTION}<br /> </span>
            <div style="margin-bottom:-7px"><table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
               <tr>
                  <td cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" align="center" valign="top" nowrap="nowrap"><span class="mainmenu">
                        <a href="http://frenz-server.com/index.php"><img src="templates/subFrenz/images/home.png" width="120" height="44" alt="" border="0" hspace="0"></a>
                  <!-- BEGIN switch_user_logged_in -->
                  <a href="http://frenz-server.com/faq.php"><img src="templates/subFrenz/images/faqs.png" width="120" height="44" alt="" border="0" hspace="0"></a>
                  <a href="http://frenz-server.com/search.php"><img src="templates/subFrenz/images/search.png" width="120" height="44" alt="" border="0" hspace="0"></a>
                  <a href="http://frenz-server.com/memberlist.php"><img src="templates/subFrenz/images/members.png" width="120" height="44" alt="" border="0" hspace="0"></a>
                  <a href="http://frenz-server.com/usergroups.php"><img src="templates/subFrenz/images/groups.png" width="120" height="44" alt="" border="0" hspace="0"></a>
                  <a href="http://frenz-server.com/profile.php"><img src="templates/subFrenz/images/profile.png" width="120" height="44" alt="" border="0" hspace="0"></a>
                  <a href="http://frenz-server.com/privmsg?folder=inbox" ><img src="templates/subFrenz/images/messages.png" width="120" height="44" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" border="0" hspace="0"></a>
                  <a href="{U_LOGIN_LOGOUT}" class="mainmenu"><img src="templates/subFrenz/images/logout.png" width="120" height="44" alt="" border="0" hspace="0"></a>
                  <!-- END switch_user_logged_in -->
                  <!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
                  <a href="http://frenz-server.com/register.php" class="mainmenu"><img src="templates/subFrenz/images/register.png" width="120" height="44" alt="" border="0" hspace="0"></a>
                  <a href="http://frenz-server.com/login.php" class="mainmenu"><img src="templates/subFrenz/images/login.png" width="120" height="44" alt="" border="0" hspace="0"></a>
                  <!-- END switch_user_logged_out -->
                  </span></td>
               </tr>
            </table></div></td>
         </tr>
      </table>
Back to top
lumpy burgertushie
Board Member



Joined: 19 Nov 2008

Posts: 217


flag
PostPosted: Sun Feb 10, 2013 12:07 am 
Post subject: Re: Requesting help, navbar incorrect spacing

did you try adjusting the cellpadding="10" for the whole table?

I don't see any java in that code or even any javascript. not sure what you meant by that.

robert
Back to top
Salvatos
Board Member



Joined: 19 Feb 2009

Posts: 418
Location: Québec


flag
PostPosted: Sun Feb 10, 2013 4:45 am 
Post subject: Re: Requesting help, navbar incorrect spacing

You can probably hardfix it with a style="margin-left: -5px" attribute on your images (other than the first one, and you'll have to tweak the number of pixels). But I'm not sure you'll see the same result on different browsers/setups, with or without the fix.
Back to top
Kirbyarm
Board Member



Joined: 08 Feb 2013

Posts: 12



PostPosted: Sun Feb 10, 2013 9:05 pm 
Post subject: Re: Navbar Issue [SOLVED]

@Robert: I meant by the style of writing, how I chose to indent it and such, but if that's normal or standard then that is okay.

@Salvados: My apologies for not showing up yesterday, I was actually here! Just working hard on the website. I'll post a screenshot of it so far, it is looking pretty impressive. I'd like you to PM me your IP address if you don't think I'll do anything stupid, so I can grant you access to view the site, more specifically because: despite the fact that on FireFox, Chrome, and I bet most other browsers it all looks clean and slick and positioned pixel perfect mathematics (yes, I even corrected the above navbar issue, you'll see in the below screenshot).

The website as-is, in functional condition, at least for the main page.
Image link

Now the new problem I'm having is not with something on FireFox, in fact I'm beginning to understand it more and rapidly getting the content replicated from my old site faster than I was before. This problem is better explained with a screenshot of the exact same as above, only I open the website with Internet Explorer as a random test. Two of my friends confirm to see this, but only if they use Internet Explorer.

Image link

This problems seems to be a little out of my league and has even disheartened me to think all of the previous coding seems to need a complete re-doing for Internet Explorer compatibility, however I don't even know where to start, apparently Google doesn't either. I'm left asking for help again here. Could anyone point me in the right direction please and thank you?
Back to top
Kirbyarm
Board Member



Joined: 08 Feb 2013

Posts: 12



PostPosted: Sun Feb 10, 2013 9:09 pm 
Post subject: Re: Internet Explorer Issues

Image link

Image link
Back to top
Display posts from previous:   
Register or Login to Post    Index » General Support  Previous TopicPrint TopicNext Topic
Page 2 of 2 All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
 
Jump to:  

Index • About • FAQ • Rules • Privacy • Search •  Register •  Login 
Not affiliated with or endorsed by the phpBB Group
Powered by phpBB2 © phpBB Group
Generated in 0.0294 seconds using 15 queries. (SQL 0.0024 Parse 0.0009 Other 0.0261)
phpBB Customizations by the phpBBDoctor.com
Template Design by DeLFlo and MomentsOfLight.com Moments of Light Logo