phpBB2Refugees.com Logo
Not affiliated with or endorsed by the phpBB Group

Register •  Login 

Continue the legacy...

Welcome to all phpBB2 Refugees!Wave Smilie

This site is intended to continue support for the legacy 2.x line of the phpBB2 bulletin board package. If you are a fan of phpBB2, please, by all means register, post, and help us out by offering your suggestions. We are primarily a community and support network. Our secondary goal is to provide a phpBB2 MOD Author and Styles area.

Help! I'm not able to set anyone as moderators

Goto page 1, 2  Next
 
Search this topic... | Search General Support... | Search Box
Register or Login to Post    Index » General Support  Previous TopicPrint TopicNext Topic
Author Message
Lasse
Board Member



Joined: 06 Aug 2015

Posts: 13



PostPosted: Thu Aug 06, 2015 5:49 pm 
Post subject: Help! I'm not able to set anyone as moderators

Hi guys!

First off, what a great place! I love my phpbb2 forum but the support is what it is nowadays. And then I found this place! Great news for me!

I'm a swedish NHL hockey fan and I'm the webmaster of a place called Pens Fans Sweden (www.pensfanssweden.com). I'm running a phpbb2 forum since 2006 and I think it's still great! But I ran across a problem the other day when I created a new forum. I couldn't se myself (or anoyone else for that matter) as a moderator. I can set it through the admin panel but it won't save, even if it says that it does. I managed to unset (is that even an english word) myself as a moderator for the other previously created forums (the three first ones) and saved, and now I can't set anyone as a moderator.

Please help!

My forum: http://www.pensfanssweden.com/forum/index.php

Thanks, guys! Any help is appreciated!

Lasse Eriksson, admin Pens Fans Sweden
Back to top
Lasse
Board Member



Joined: 06 Aug 2015

Posts: 13



PostPosted: Thu Aug 06, 2015 5:52 pm 
Post subject: Re: Help! I'm not able to set anyone as moderators

My version: phpBB 2.0.19.

Almost as old as the great pyramids, but still my baby! =) I'm using an own modified Ad Infinitum by Mike Lothar.
Back to top
Jim_UK
Board Member



Joined: 19 Nov 2008

Posts: 538
Location: North West UK


flag
PostPosted: Thu Aug 06, 2015 6:44 pm 
Post subject: Re: Help! I'm not able to set anyone as moderators

Could it be that it is so long since you had to create a moderator that you have forgotten the procedure.

If you go to Admin Control Panel>>User Admin>> Management then it seems as though you can set a rank of moderator to a user. However it is just that - a simple meaningless title.

To set a user as a moderator go to Admin Control Panel>>User Admin>>Permissions and enter the username. You should then be able to set your user as a Moderator or not for each forum.

If that does not work then it is likely that you have made some change to the code that has stopped it doing so.

Jim

_________________
The truth is out there.
Unfortunately they will not let you anywhere near it!
Back to top
Lasse
Board Member



Joined: 06 Aug 2015

Posts: 13



PostPosted: Thu Aug 06, 2015 7:12 pm 
Post subject: Re: Help! I'm not able to set anyone as moderators

Jim,

I know how to set people as moderators through the admin panel but it doesn't save. It says that it's updated but it's not. But I managed to remove myself as a moderator for the old three forums, and now I can't change that back as well. =(

I have less than no experience in code changes so it seems unlikely that I managed to change that specific feature.

Thanks for your quick reply.
Back to top
Jim_UK
Board Member



Joined: 19 Nov 2008

Posts: 538
Location: North West UK


flag
PostPosted: Thu Aug 06, 2015 7:19 pm 
Post subject: Re: Help! I'm not able to set anyone as moderators

How about this as a work around.
Create a Usergroup called "Moderator" and then in Group permissions set that group as Moderator of each of the forums.
Now add your user to that Usergroup via the link at the top of the "Index Page".

That is how I handle the moderator ranks on my board.

Jim

_________________
The truth is out there.
Unfortunately they will not let you anywhere near it!
Back to top
Lasse
Board Member



Joined: 06 Aug 2015

Posts: 13



PostPosted: Thu Aug 06, 2015 7:24 pm 
Post subject: Re: Help! I'm not able to set anyone as moderators

I tried this but it won't save that either. =(
Back to top
Jim_UK
Board Member



Joined: 19 Nov 2008

Posts: 538
Location: North West UK


flag
PostPosted: Thu Aug 06, 2015 7:34 pm 
Post subject: Re: Help! I'm not able to set anyone as moderators

I am not sure what to suggest now. It should be possible to make the changes directly in the database with phpmyadmin or what ever you use but I have never had cause to do so for my board.

Jim

_________________
The truth is out there.
Unfortunately they will not let you anywhere near it!
Back to top
Lasse
Board Member



Joined: 06 Aug 2015

Posts: 13



PostPosted: Thu Aug 06, 2015 7:41 pm 
Post subject: Re: Help! I'm not able to set anyone as moderators

Thanks for your patience Jim! I don't have phpmyadmin installed and I'm too much of a dummy to install it I'm afraid. I should have someone install it for me perhaps. Thanks anyway! Much appreciated!
Back to top
Jim_UK
Board Member



Joined: 19 Nov 2008

Posts: 538
Location: North West UK


flag
PostPosted: Thu Aug 06, 2015 7:48 pm 
Post subject: Re: Help! I'm not able to set anyone as moderators

It would normally be an option in your Server Cpanel (or equivalent)

Jim



phpmyadmin.jpg
 Description:
 Filesize:  26.13 KB
 Viewed:  308 Time(s)

phpmyadmin.jpg



_________________
The truth is out there.
Unfortunately they will not let you anywhere near it!
Back to top
Lasse
Board Member



Joined: 06 Aug 2015

Posts: 13



PostPosted: Thu Aug 06, 2015 9:10 pm 
Post subject: Re: Help! I'm not able to set anyone as moderators

You are right! Thanks! I'll look into that first thing in the morning. Thanks again! =)
Back to top
Lasse
Board Member



Joined: 06 Aug 2015

Posts: 13



PostPosted: Fri Aug 07, 2015 6:38 am 
Post subject: Re: Help! I'm not able to set anyone as moderators

I'm logged into phpmyadmin but I'm totally lost. What should I look for?
Back to top
Jim_UK
Board Member



Joined: 19 Nov 2008

Posts: 538
Location: North West UK


flag
PostPosted: Fri Aug 07, 2015 7:00 am 
Post subject: Re: Help! I'm not able to set anyone as moderators

One of the "User" tables which will be towards the end of the list may contain the field that needs to be edited.
As I said I have never had to directly edit the database for the purpose of setting a user as a moderator as my system for that has always worked.
I have to go out shortly but if no one else has come on to tell you which field needs to be edited then I will take a look later today.
There may also be a field in the usergroup tables that holds a list of user ID's for membership and if you have a moderator usergroup then it should be possible to edit to add more.
Without taking a close look I can't be specific and must go out soon.

Jim

_________________
The truth is out there.
Unfortunately they will not let you anywhere near it!
Back to top
Lasse
Board Member



Joined: 06 Aug 2015

Posts: 13



PostPosted: Fri Aug 07, 2015 7:21 am 
Post subject: Re: Help! I'm not able to set anyone as moderators

Thanks Jim! You're great! I'll take a closer look...
Back to top
Jim_UK
Board Member



Joined: 19 Nov 2008

Posts: 538
Location: North West UK


flag
PostPosted: Fri Aug 07, 2015 7:00 pm 
Post subject: Re: Help! I'm not able to set anyone as moderators

I have not had time to take a close look to see which tables need to be edited. If I get a chance tomorrow and have any success I will get back to you. There must be a table that links user ID and forum permissions - possibly phpbb_auth
Perhaps the best place to start and unravel it may be the Admin files which make up the user permissions plus the one for Usergroup permissions.
Can I suggest that you make a database backup before attempting to make any changes to the database with phpmyadmin.

Jim

_________________
The truth is out there.
Unfortunately they will not let you anywhere near it!
Back to top
Jim_UK
Board Member



Joined: 19 Nov 2008

Posts: 538
Location: North West UK


flag
PostPosted: Sat Aug 08, 2015 7:06 am 
Post subject: Re: Help! I'm not able to set anyone as moderators

Perhaps the best way forward is to try and get it to work on your board.
Try this.
Download and rename (temporarily) the file admin/admin_ug_auth.php
Now upload to the same location the attached file to overwrite the one on the server.
Test to see if the problem is resolved.
If it still does not work then rename the file you downloaded previously to "admin_ug_auth" and reupload it.

Jim



admin_ug_auth.zip
 Description:

Download
 Filename:  admin_ug_auth.zip
 Filesize:  6.65 KB
 Downloaded:  247 Time(s)


_________________
The truth is out there.
Unfortunately they will not let you anywhere near it!
Back to top
Display posts from previous:   
Register or Login to Post    Index » General Support  Previous TopicPrint TopicNext Topic
Page 1 of 2 All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
 
Jump to:  

Index • About • FAQ • Rules • Privacy • Search •  Register •  Login 
Not affiliated with or endorsed by the phpBB Group
Powered by phpBB2 © phpBB Group
Generated in 0.0215 seconds using 17 queries. (SQL 0.0021 Parse 0.0027 Other 0.0167)
phpBB Customizations by the phpBBDoctor.com
Template Design by DeLFlo and MomentsOfLight.com Moments of Light Logo