phpBB2Refugees.com Logo
Not affiliated with or endorsed by the phpBB Group

Register •  Login 

Continue the legacy...

Welcome to all phpBB2 Refugees!Wave Smilie

This site is intended to continue support for the legacy 2.x line of the phpBB2 bulletin board package. If you are a fan of phpBB2, please, by all means register, post, and help us out by offering your suggestions. We are primarily a community and support network. Our secondary goal is to provide a phpBB2 MOD Author and Styles area.

Inline Video player.


 
Search this topic... | Search MOD Requests... | Search Box
Register or Login to Post    Index » MOD Requests  Previous TopicPrint TopicNext Topic
Author Message
Jim_UK
Board Member



Joined: 19 Nov 2008

Posts: 548
Location: North West UK


flag
PostPosted: Tue Jun 09, 2009 7:31 pm 
Post subject: Inline Video player.

We have need of a way of playing video files inline. File types are those that would usually play with the Windows Media Player or Quick time.

I have installed this mod http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?f=15&t=454200 but we get:-

Neither WMP or QT work with Firefox (Yes I made the change shown in the discussion)
The WMP works in IE but the QT does not work in IE.

Does anyone know what changes need to be made to get it to work with latest IE and Firefox?

OR

Does anyone know of an alternative bbcode mod (based on multi bbcode) that we could use instead?

Thanks

Jim
Back to top
Jim_UK
Board Member



Joined: 19 Nov 2008

Posts: 548
Location: North West UK


flag
PostPosted: Wed Jun 10, 2009 1:51 pm 
Post subject: Re: Inline Video player.

I have installed a different bbcode mod to get the Windows Media Player but we are experiencing something strange.

It works perfectly in both IE and Firefox except that it auto starts in Firefox when it should not. This could cause psychological problems for us Firefox users as there may well be several playing at the same time on a "page" icon_lol.gif

Is there any expert out there that knows what to do to get the WMP to follow the autoplay rule when viewed in Firefox?

Code here
Code:
<!-- BEGIN video --><object id="wmp" width=300 height=300 classid="CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95"
codebase="http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=6,0,0,0"
standby="Loading Microsoft Windows Media Player components..." type="application/x-oleobject">
<param name="FileName" value="{URL}">
<param name="ShowControls" value="1">
<param name="ShowDisplay" value="0">
<param name="ShowStatusBar" value="1">
<param name="AutoSize" value="1">
<param name="autoplay" value="0">
<param name="autoStart" value="0">
<embed type="application/x-mplayer2"
pluginspage="http://www.microsoft.com/windows95/downloads/contents/wurecommended/s_wufeatured/mediaplayer/default.asp"
src="{URL}" name=MediaPlayer2 showcontrols=1 showdisplay=0 showstatusbar=1 autosize=1 autoplay=0 visible=1 animationatstart=0 transparentatstart=1 loop=0 height=300 width=300>
</embed>
</object><!-- END video -->



Thanks

Jim
Back to top
Acaria
Board Member



Joined: 20 Feb 2009

Posts: 238



PostPosted: Wed Jun 10, 2009 2:33 pm 
Post subject: Re: Inline Video player.

That's odd. autoPlay's set to 0 zero so it shouldn't be doing that.

Try changing transparentatstart=1 to be transparentatstart=0 in the <embed> code.
Back to top
Jim_UK
Board Member



Joined: 19 Nov 2008

Posts: 548
Location: North West UK


flag
PostPosted: Wed Jun 10, 2009 5:19 pm 
Post subject: Re: Inline Video player.

Acaria wrote:
That's odd. autoPlay's set to 0 zero so it shouldn't be doing that.

Try changing transparentatstart=1 to be transparentatstart=0 in the <embed> code.


Why would that make a difference?
The transparent at start simply relates to whether you see the area that the video will appear in as transparent before the video starts.
Exactly what it says on the box.

Jim
Back to top
Acaria
Board Member



Joined: 20 Feb 2009

Posts: 238



PostPosted: Wed Jun 10, 2009 6:47 pm 
Post subject: Re: Inline Video player.

I dunno'. Just seemed like something that could be tested because it is affecting the start of the movie.

autoplay is set to 0. It shouldn't be starting automatically.

What's the code it's outputting?

(Like, use the code on a post, then view source to see what's coming out of it.)
Back to top
Jim_UK
Board Member



Joined: 19 Nov 2008

Posts: 548
Location: North West UK


flag
PostPosted: Wed Jun 10, 2009 6:56 pm 
Post subject: Re: Inline Video player.

Just doing some research - it would seem that the autostart set at either "0" or "False" failing stop it doing so is a common problem with Firefox.
Also tested with Opera and same problem there.

Jim


Edit
Good idea to view source so what on earth caused this.

bbcode.tpl
<param name="ShowControls" value="1">
<param name="ShowDisplay" value="0">
<param name="ShowStatusBar" value="1">
<param name="AutoSize" value="1">
<param name="AutoPlay" value="false">
<param name="AutoStart" value="false">
<embed type="application/x-mplayer2"

Source
<param name="ShowControls" value="1">
<param name="ShowDisplay" value="0">
<param name="ShowStatusBar" value="1">
<param name="AutoSize" value="1">
<param name="autoplay" value="0">
<embed type="application/x-mplayer2"

Spot the difference?
Back to top
Acaria
Board Member



Joined: 20 Feb 2009

Posts: 238



PostPosted: Wed Jun 10, 2009 7:02 pm 
Post subject: Re: Inline Video player.

Try add play="false" after autoplay=0 in the <embed> code.

Though I think that will simply stop the movie from playing at all... D:
Back to top
Jim_UK
Board Member



Joined: 19 Nov 2008

Posts: 548
Location: North West UK


flag
PostPosted: Wed Jun 10, 2009 7:05 pm 
Post subject: Re: Inline Video player.

We posted at the same time.
Check out the source and the bbcode.tpl - see what is missing.

Jim
Back to top
Acaria
Board Member



Joined: 20 Feb 2009

Posts: 238



PostPosted: Wed Jun 10, 2009 7:36 pm 
Post subject: Re: Inline Video player.

That's odd. The source is rendering something different than what the BBCode is calling for.

The autostart params are different. One's calling false and one's calling 0.

Plus, the autostart isn't even appearing in the source. That's very strange.

Erm... I don't know how you would go about fixing that, though.
Back to top
Display posts from previous:   
Register or Login to Post    Index » MOD Requests  Previous TopicPrint TopicNext Topic
Page 1 of 1 All times are GMT
 
Jump to:  

Index • About • FAQ • Rules • Privacy • Search •  Register •  Login 
Not affiliated with or endorsed by the phpBB Group
Powered by phpBB2 © phpBB Group
Generated in 0.0276 seconds using 15 queries. (SQL 0.0023 Parse 0.0009 Other 0.0245)
phpBB Customizations by the phpBBDoctor.com
Template Design by DeLFlo and MomentsOfLight.com Moments of Light Logo